Pagini

miercuri, 12 iulie 2017

Excursie la finala MAFSZAm fost in weekend la finala campionatului maghiar de fotbal american, aici la cateva sute de km de noi, in Budapesta.

Organizare DE EXCEPTIE

Am fost la meciuri de NFL atat in Europa cat si in SUA si pot sa spun ca baietii astia nu au fost cu nimic sub ce-i acolo, din punct de vedere al organizarii.

De la cum au imprimat biletele, la cum erau organizate restaurantele de la care-ti luai bere si hot dogs, de la programul de joc primit la intrare la marcajele terenului, de la ecranele pe care se transmitea meciul live de Digisport la tunurile cu care se trageau tricouri facute sul in public. Totul s-a realizat la cele mai inalte standarde.

Si, repet, astea toate la doar cateva sute de km de noi.

Se vede cu ochiul liber cand cineva isi da interesul. Ok, e vorba si de bani, dar pana la urma asta tine tot de interesul pe care si-l dau cei implicati in organizare.

De asemenea, se vede cu ochiul liber si atunci cand pe cineva-l doare-n basca, chiar daca si-a asumat organizarea finalei unui campionat national, de care-o fi el. In cazul de fata ma refer strict la fotbalul american pentru ca sunt mai apropiat de fenomen.

Atunci cand ajungi la stadion si nu-i niciun organizator in zona, sa-ti arate pe unde s-o iei, atunci cand vii cu apa de acasa, atunci cand pui antrenorul unei alte echipe sa tina down markerul, atunci cand preia organizarea unei finale asociatia de arbitri si presa pentru ca tu nu mai ai chef sa-ti respecti angajamentele, ma intreb oare cum sa ai pretentia ca lucrurile sa evolueze ?

Toate astea pe bani seriosi, doar cum altfel ?

Ne ascundem dupa deget. Spunem ca la noi e greu, ca noi suntem in fazele incipiente ale sportului. De fapt, multi vor doar sa ciupeasca cate ceva, dar nimeni nu vrea sa fie responsabil.

Ungurii sunt aici langa noi si au reusit. Au reusit pentru ca nu e o chestiune de cine-i pozitionat mai aproape de occident pe harta, ci e vorba de o mentalitate corecta si de coloana vertebrala.

Macar avem Timisoara si Clujul, acolo unde s-a vazut ca si-au dat interesul cei implicati in organizarea finalelor. In rest ... "las ca-i bine si asa".Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu