Pagini

luni, 19 mai 2014

Cluj @ Timisoara, Etapa 2, CNFA 2014

S-a dus si etapa a doua a Campionatului National de Fotbal American 2014!

Cluj Crusaders s-a deplasat la Timisoara in vederea disputarii meciului impotriva echipei locale.

De fapt impotriva celor doua echipe care si-au reunit si in acest an fortele in lupta lor catre succes. Este vorba despre Timisoara 89ers si Resita Locomotives, echipe care se antreneaza impreuna de doi ani.

Am pornit, ca de obicei, in ziua precedenta si am inoptat in orasul de pe Bega. Lung drum, abia astept sa fie gata toate autostrazile ! Ne-am comandat si pizza, dar n-am mai apucat la ele pentru ca cineva, nu dam nume (Kun Robi #89, com. Apahida, jud Cluj tel:0741533xxx), le-a terminat in timp record !

Despre meci, ce sa zic, am pornit amortiti, s-a si vazut din scorul la pauza, 14-0 pentru 89ers, diferenta datorandu-se in mare parte defensivei timisorene care a speculat greselile "cruciatilor" din momentele cheie si a oferit mingea ofensivei foarte aproape de end-zone-ul nostru.

In a doua repriza am intrat pe teren parca alti oameni, dar din pacate n-am reusit sa intoarcem jocul, tabela aratand la final 14-8.

Dupa meci, clujenii s-au deplasat catre tribuna timisoreana si au salutat suporterii aflati la meci, iar apoi si-au aplaudat proprii fani care au facut deplasarea in Banat. Au facut si poze cu adversarii, si-au strans si mainile, pentru ca asa cum spunea si quarterback-ul celor de la 89ers intr-un articol in presa locala, e vorba despre fair play.

De fapt, Mihai, s-o spunem pe-aia dreapta, este vorba de mai mult decat fair play. Este vorba despre caractere! In momentele de genul acesta, cand echipa pierde, cand frustrarile ies la iveala, se vad caracterele. N-au fost priviri dusmanoase din partea invinsilor, n-au fost injurii la adresa arbitrilor si nici macar nu le-a fost aplicat un cap in gura vreunuia dintre ei, chiar daca au existat inexactitati in deciziile luate.

E usor sa vorbesti despre fair play atunci cand castigi. Mai greu e sa-ti mentii mintea limpede atunci cand pierzi, iar clujenii au dovedit duminica (a cata oara?) ca au coloana vertebrala. Am tinut capetele sus, am zambit si am dat mana cu fiecare dintre voi la sfarsit, nevrand sa va stricam bucuria pe care ati obtinut-o prin munca voastra.

Una peste alta, ambele echipe au invatat ceva (sper) in aceasta etapa. Pentru noi, a fost un dus rece venit, zic eu, la timp. E bine ca nu s-a intamplat in fazele eliminatorii si ca nu ne-am trezit prea tarziu. Partea rea e ca nu vom mai avea niciun meci pe teren propriu in acest sezon. Vom juca peste doua saptamani la Baia Mare, iar apoi in semifinale la Bucuresti insa vom fi mult mai motivati.

Este prima victorie din istoria celor din timisoara impotriva noastra si vreau sa-i felicit inca o data pentru reusita !

Ne vedem la Baia Mare !!!

Album FOTO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu