Pagini

luni, 27 august 2012

Cluj Crusaders vs Bekescsaba Raptors

 A venit si ziua marelui meci, ziua primului meci international de fotbal american organizat la Cluj. O zi care va ramane in memoria sustinatorilor echipei si a iubitorilor de sport in general.

Vicecampioana Romaniei, Cluj Crusaders, joaca impotriva celor de la Bekescsaba Raptors, la randul lor proaspat vicecampioni in tara vecina.

O mica dar importanta precizare insa: Ungaria are 3 divizii pe cand la noi exista 9 echipe in toata tara, iar in fiecare an participa in competitia interna un numar variabil de formatii. Principala cauza a dezvoltarii acestui sport intr-un ritm ... sa-i spunem mai putin alert, este lipsa banilor. Pentru cine nu stie inca, majoritatea jucatorilor de la noi isi platesc singuri transportul, cazarile, echipamentele ( care, fie vorba intre noi, nu sunt foarte ieftine).

Ziarele locale scriu ca este cea mai calda zi din ultima suta de ani, temperatura inregistrata fiind de 38,5 grade. Din cate stiu, valorile astea sunt masurate la umbra asa ca nici nu vreau sa ma gandesc cate grade erau la soare la ora 14, atunci cand se disputa meciul. Cu toate astea au fost prezenti in tribune sau la umbra copacilor din imprejurimi in jur de 100 de spectatori.

Raptors aduce la Cluj o echipa bine inchegata, jucatorii mai tineri integrandu-se perfect alaturi de veterani. Meci frumos, cu multe faze spectaculoase si cel mai important, curat !

Crusaders invinge cu 50 - 22 echipa maghiara si asteapta acum inceperea CNFA (Campionatul National de Fotbal American), la mijlocul lunii septembrie.

Dupa RoBowl III (finala campionatului), va avea loc a doua editie a Cupei de Vest, competitie la care vor lua parte in acest an Timisoara 89ers si Bekescsaba Raptors.

Copyright imagini:  Rus Daniel, Vlad Cupsa si Elena Carcoana.


Imagini VIDEO de la meci in cadrul emisiunii Presing de la Alpha TV Cluj, moderata de Marius Tuhut. (min 37:37)


3 comentarii:

  1. felicitari baietilor de la Cluj pentur meci si fecilitari pentru articol, desi nu cred ca exista 9 echipe de football in romania :))

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Cluj Crusaders
    2. Oradea Stars
    3. Timisoara 89ers
    4. Bucuresti Rebels
    5. Bucuresti Warriors
    6. Bucuresti Wolverines
    7. Bucuresti Predators
    8. Constanta Sharks
    9. Prahova Thunders
    10. Bucuresti Dacians (doar flag)

    RăspundețiȘtergere