Pagini

luni, 1 octombrie 2012

RoBowl III - Tur

Finala Campionatului National de Fotbal American (CNFA), s-a desfasurat duminica, 30 septembrie si a adus fata in fata echipele Bucharest Rebels si Cluj Crusaders. Clujenii participa pentru al treilea an consecutiv in RoBowl, dupa ce in precedentele doua stagiuni au iesit vicecampioni.

Rebels este o echipa relativ noua in peisajul fotbalului american, insa asta nu inseamna ca sunt neexperimentati, majoritatea dintre ei activand in trecut la o alta echipa din capitala, Bucharest Warriors.

Meciul s-a desfasurat pe terenul de fotbal din Apahida, la 14 km de Cluj-Napoca ( conform google maps ). In Cluj, se pare ca toate terenurile erau ocupate duminica la ora 10, asadar a fost nevoie de alte solutii. Primarul Apahidei, domnul Grigore Fati, a fost cel care a facut ca meciul sa se poata desfasura, punand la dispozitie terenul pe care in mod normal joaca echipa locala.

Vreme numai buna pentru fotbal american, tribunele pline si galagioase, o brigada formata din cinci arbitri si doua echipe foarte motivate care incearca sa-si adjudece al treilea trofeu national pus in joc.

Rebels deschid primii scorul printr-o pasa in endzone-ul clujean, insa nu reusesc si conversia. Crusaders raspund printru touchdown si o conversie de 2 puncte, scorul fiind de 8-6. Ambele echipe mai puncteaza o data si Crusaders incep sfertul patru in avantaj 16 - 12. O noua rasturnare se produce in ultima parte a jocului cand Rebels modifica tabela de doua ori, scorul final fiind 16 - 26 pentru bucuresteni.

Asadar, in meciul retur care va avea loc in 14 octombrie, ora 10:30 pe terenul de rugby din incinta Complexului Studentesc Tei, Bucuresti, Cluj Crusaders va trebui sa castige la cel putin 10 puncte pentru a fi campioni nationali pentru prima oara. 

Usor nu va fi, dar nici imposibil !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu